KONSULENT MED LYST TIL AT LÆRE NYT

Fastansat eller konsulent, Ole Wolf har prøvet begge dele. Men det var hans lyst til at lære nyt, der gjorde at han nu definitivt har valgt vejen som konsulent.

– I starten af nullerne snusede jeg til freelance-tilværelsen, men tog en række fast jobs indtil jeg i 2018 begyndte igen som konsulent. De seneste to år har bestyrket mig i, at det er den rolle, der passer mig bedst. Hvis jeg sidder med den samme opgave i lang tid, så sander mit hoved til. Jeg har brug for at lære nyt og at få nogle ekstra kompetencer oveni dem jeg allerede har.

– For eksempel var jeg for 20 år siden involveret i at udvikle den første egentlige bluetooth-løsning, der på det tidspunkt fandtes på markedet. Der er sket rigtig meget siden dengang og nu arbejder jeg for en kunde, hvor det igen handler om bluetooth. Nu lærer jeg om alt det, der er sket siden dengang, og det er noget, jeg kan “skrive på mit CV”, så at sige. Jeg har behov for hele tiden at lære noget nyt.

– TechPeople finder nogle rigtig gode opgaver til mig, hvor jeg både kan bruge de kompetencer jeg har og samtidig lære noget nyt. De har en god forståelse for min faglighed og for, hvilke opgaver der matcher min profil. Desuden har jeg ikke lyst til at være selvstændig konsulent og derfor har jeg det fint med, at det er TechPeople, der har kontakten til kunderne. Jeg er ikke sælger og jeg gider ikke stresse med selv at skulle ud og opsøge kunder. Det er TechPeople meget bedre til.

 

DSP-ekspert

Ole Wolf er elektronikingeniør med speciale i embeddede systemer, især den del af den embeddede verden, der fokuserer på digital signal processering (DSP) og digitale signal-processorer. Det handler om tung matematik, kombineret med, hvad der skal til på hardware-niveau for at kunne løse matematikken.

– Mange af os elektronikingeniører kommer aldrig til at gøre andet end at skrive software. Men embedded software er ikke bare software. Man skal have forståelse for systemerne og deres begrænsninger. Det er her vi får gavn af vores uddannelse. Du arbejder med hardwarenær software og typisk har din hardware ekstreme begrænsninger f.eks. med hensyn til processeringskraft, fleksibilitet osv. Man er hele tiden tvunget til at gå på kompromis. Desuden interfacer dit system op imod elektronik og den elektronik skal du kende noget til. Den viden giver dig en bedre forståelse for, hvordan din software kommer til at fungere. Man ved først, hvordan man skriver optimal software, når man forstår den hardware det er oppe imod og de processorer det kører på. Der har du en fordel som elektronikingeniør.

 

Fra konsulent til fastansat og tilbage igen

I starten af nullerne arbejdede Ole Wolf en kort periode som konsulent for TechPeoples forgænger Embedit. Derefter vendte han tilbage til en stribe faste jobs, bl.a. som ansvarlig for cybersikkerhed i KMDs udviklingsafdeling, Enterprise Architect-konsulent ved Forsvaret og embedded udvikler hos Seluxit, MODOS og Moto Muto.

Nu har han i to et halvt år arbejdet som konsulent for TechPeople og det har han tænkt sig at fortsætte med.

– Jeg har efterhånden fundet ud af, at det er konsulenttilværelsen, der passer mig bedst. TechPeople finder nogle spændende opgaver til mig. En af mine første konsulentopgaver handlede om stærkstrøm. Kunden havde brug for en analyse af, hvordan stærkstrømssignaler kunne bruges til at detektere fejl. Det har jo ikke meget med svagstrøm at gøre, men i princippet er det stadigvæk signalbehandling, så det passede godt ind i min faglighed, samtidig med at jeg kunne lære noget nyt. Lige nu arbejder jeg med low energy bluetooth (BLE). Opgaven involverer bl.a. nogle legacy-komponenter, der egentlig ikke er bygget til at understøtte moderne bluetooth-opgaver, men så skal man være lidt kreativ. Det er den type ”umulige” opgaver jeg synes er spændende.

 

En del af teamet

Når han starter på en opgave er det nemt for Ole Wolf at blive del af teamet, selv om han som konsulent kommer udefra. Ifølge Ole at de faste folk generelt interesserede i at høre hvad konsulenten kan byde ind med, også når det handler om andet end den konkrete opgave man er købt ind til at løse. Den eneste forskel mellem de faste folk og konsulenten er, at man som konsulent i mindre grad bliver inddraget i beslutningsrækken og når det gælder sociale arrangementer, som f.eks. julefrokoster. Til gengæld oplever Ole Wolf, at man som konsulent oplever, at kunden i højere grad værdsætter ens kompetencer, sammenlignet med hvis man var fastansat.

 

Bliver spurgt til råds

Når du er fastansat i en virksomhed, så er der en tendens til at man betragter dine kompetencer og evner som en selvfølgelighed. Når du kommer som konsulent, så ved folk at du er valgt ud, fordi du har noget særlig viden og erfaring. Derfor kommer de tit og spørger dig til råds og de bliver glade for den hjælp du kan give dem. Jeg oplever også i højere grad, at når du som konsulent har løst en del af den opgave du er blevet bedt om at løse, så bliver kunderne virkelig taknemmelige. Som fastansat får du måske bare at vide, at nu skal du videre til næste opgave.

– Det er faktisk ret fedt at opleve, at folk sætter pris på det man laver. De to et halvt år jeg nu har arbejdet som konsulent har bestyrket mig i, at det er det rigtige valg. Jeg har ikke tænkt mig at blive fastansat igen, men jeg holder stadigvæk øje med relevante jobannoncer. Det gør jeg dog først og fremmest for at holde mig ajour med arbejdsmarkedet, og for at tjekke om vi har en konsulent, der kunne tage opgaven i stedet. Hvis ja, så pinger jeg vores sælgere om det – så måske snyder jeg lidt.

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Privacy Settings saved!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

These cookies are necessary for the website to function and cannot be switched off in our systems.

In order to use this website we use the following technically required cookies
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec
 • ct_checked_emails
 • ct_checkjs
 • ct_fkp_timestamp
 • ct_has_scrolled
 • ct_pointer_data
 • ct_ps_timestamp
 • ct_screen_info
 • ct_timezone

Decline all Services
Accept all Services