FRA PLAN B TIL SUCCES

Efter 25 år med faste jobs valgte Carsten Tinggaard Nielsen at gå konsulentvejen. Det begyndte som en plan B, men endte som succes. Og nu er det freelance-tilværelsen han satser på.

Carsten Tinggaard Nielsen er ingeniør med to uddannelser i bagagen, begge med fokus på softwareudvikling, først fra Danmarks Ingeniør Akademi 1986 og siden Aalborg Universitet i 1995. En stor del af hans karriere er foregået i den nordjyske mobilbranche, bl.a. hos L.M. Ericcson, Bosch Telecom, Siemens og Motorola, især med fokus på softwaretest af brugergrænseflader. Fra mobilbranchen skiftede han til at arbejde med automatiserede RF performance test, først hos Infineon og siden i Intel.

Men i 2018 stod han ved en skillevej. Intel havde netop varslet lukningen af sin Aalborg-afdeling. Skulle han nu ud og finde en ny fast stilling eller prøve tilværelsen som konsulent?

Mødtes på jobmesse

– I slutningen af september 18 mødte jeg TechPeople ved en jobmesse for fyrede Intel-ansatte. Vi fik en god snak og jeg afleverede mit CV. Næste dag ringede Brian Hørup Obel og tilbød mig en opgave som konsulent i en nordjysk audio-virksomhed. Men jeg takkede i første omgang nej, fordi jeg på det tidspunkt var i gang med at søge nogle faste stillinger.

– Jeg har haft faste jobs hele min karriere og det ønskede jeg egentlig at fortsætte med. Men i månederne efter snakkede jeg med min kone om, hvad jeg skulle gøre, hvis der ikke kom et fast job. Vi blev enige om, at plan B måtte være at blive selvstændig og sådan blev det. I foråret 19 kontaktede jeg Brian og fortalte ham, at jeg var klar. Den gamle opgave i audio-virksomheden var faktisk stadigvæk åben, så den startede jeg på 1. april. Og jeg har ikke kigget tilbage siden.

Er gået fremragende

Det som begyndte som en plan B har udviklet sig til en succes for Carsten Tinggaard Nielsen.

– Jeg er glad for at arbejde for TechPeople. De er meget professionelle og gør en stor indsats for at finde opgaver til mig, der matcher med min faglige profil. Jeg synes det er gået fremragende. Min oplevelse med TechPeople er kun positiv og de opgaver de har fundet til mig har givet mig nogle gode oplevelser.

– Som konsulent har du selvfølgelig en god portion frihed og det er rart. Men samtidig har det overrasket mig rigtig positivt, hvor godt du bliver modtaget, når du kommer ud som konsulent. Én ting er, at du træder ind i en rolle, hvor du virkelig kan mærke, at kunden har nogle udfordringer, der skal løses. Men du indgår også i kollega-fællesskabet stort set på lige fod med de fastansatte. Du føler dig som en værdsat ressource og du bliver bedt om at bidrage med din viden ind i teamets udfordringer.

– Typisk har du som konsulent nogle andre erfaringer end de faste folk. Jeg har f.eks. en del erfaring med softwareudvikling og testsystemer, efter at have arbejdet i mange år med koblingen af software og hardware. Jeg har arbejdet temmelig meget med fjernstyring af forskellige computersystemer og maskiner. Derfor bliver jeg ofte bedt om input, når det handler om hvordan man gør den slags mest effektivt, på en struktureret måde og med minimalt vedligehold af software efterfølgende.

 

Vær ”doven”

– Det jeg kan byde ind med her er, at man skal arbejde efter princippet om at være ”doven”. Man skal ikke skrive mere kode end højest nødvendigt. Men den skal laves korrekt og den skal testes effektivt. Du skal tjekke din kode så meget som muligt for syntaks-fejl og mht. overensstemmelse med kodestandarder, inden du begynder at oversætte. Når man finder fejl her giver det bonus på den lange bane.

Ifølge Carsten Tinggaard Nielsen bliver man som konsulent ofte bedt om at løse flere opgaver end den man oprindelig blev hyret ind til. Det gælder f.eks. den vindmølleproducent, der havde valgt Carsten til at skrive test-software til EMC-test af en række kontrol- og sikkerhedssystemer.

– Når du først har vist, at du kan løse én opgave, så kommer kunden ofte med flere i samme boldgade. F.eks. blev jeg bedt om at hjælpe med at sætte systemet op i et eksternt test-lab. Efterhånden som du tilegner dig mere og mere viden om kundens systemer, så kommer der flere opgaver til. Det betyder ofte, at den ansættelsesperiode, som oprindelig var aftalt, bliver forlænget, måske endda flere gange. Det passer mig fint.

– Lige nu arbejder jeg på ny opgave hos samme kunde. Når den udløber har jeg været i virksomheden i lidt over et år.

 

Fortsætter som freelancer

På baggrund af sine gode erfaringer fra tilværelsen som konsulent har Carsten valgt at fortsætte ud af freelance-vejen. Samarbejdet med TechPeople er han også godt tilfreds med.

– Jeg er klar over, at man som selvstændig sikkert kan tjene mere, hvis man selv går ud og finder sine opgaver. Men det har jeg ikke lyst til. Det overlader jeg gerne til TechPeoples sælgere. Jeg synes det er helt i orden, at TechPeople skal have et overhead for at finde opgaverne til mig. Jeg er helt afklaret med, at det er TechPeoples sælgere, der laver det stykke arbejde. Det ”betaler” jeg dem gerne for, ikke mindst fordi de gør rigtig meget for at pleje os konsulenter. Desuden er de virkelig professionelle og grundige, når de matcher de opgaver kunderne skal have løst med konsulenternes kompetenceprofil. Det er vigtigt, for det er netop det gode match, der er afgørende for om du lykkes som konsulent.

Carsten Tinggaard Nielsen er bosat i Brønderslev og har arbejdet hos Mercante International, L.M. Ericsson, Bosch Telecom, Siemens Mobile Phones, BenQ, Motorola Mobile Devices, Infineon Technologies og Intel Mobile Communications. Han startede som konsulent hos TechPeople i april 2019. 

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Privacy Settings saved!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

These cookies are necessary for the website to function and cannot be switched off in our systems.

In order to use this website we use the following technically required cookies
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec
 • ct_checked_emails
 • ct_checkjs
 • ct_fkp_timestamp
 • ct_has_scrolled
 • ct_pointer_data
 • ct_ps_timestamp
 • ct_screen_info
 • ct_timezone

Decline all Services
Accept all Services